EM i rødt! Kasper Rud vinder både single og double

Læs omtale og se billeder her

For en gangs skyld var det ikke de østrigske spilleres røde spilletrøjer, der dominerede det uofficielle EM for 65+ til 85+ i Seefeld, Østrig. Det var derimod de danske spillere, især i 70+ rækken, hvor ikke færre end 7 danskere deltog i et felt på 44.

Da semifnalerne gik i gang var der stadig 3 af danskerne med og finalen blev opgør mellem Kasper Rud og Claus Pedersen, der i semifinalerne besejrede hhv. Hans Heissl, Østrig og Frans Nørby. Claus der med to kunstige hofter, et dårligt knæ og en formidabel forhånd havde pløjet sig gennem feltet med på overbevisende vis, bl.a ved at vinde 61 62 over seeded 2 (Zuchomel, Tjekkiet) mødte Kasper, der havde et meget lettere program med 2 x W.O. bl.a over en af favoritterne, Henrik Andren, Sverige.

I finalen måtte Claus dog bøje sig for Kaspers sikre spil og afgørende forhåndslag ved stillingen 46 02 da krampen i Claus’ ”raske” ben blev så smertefuld at han måtte opgive!

I double var det meget tæt på også at blive en ren dansk finale. Jørn Harder og Claus P. vandt let 1. sæt over det svenske par, P.T. Wall/Robert Stig og førte 5-2 i 2. sæt, da især Claus mistede pusten eller koncentrationen og pludselig stod de midt i 3. sæts match-tiebreak og endte med at tabe matchen til svenskerne.

Det samme var lige ved ved at ske igen i finalen, hvor Kasper Rud og Frans Nørby vandt et meget lige 1. sæt og førte 2-0 og 30-0 i det der lignede en sikker sejr. Kort tid efter var det igen en match-tirbreak der skulle afgøre mesteskabet – med en kneben dank sejr til følge. Svenskerne havde hele 3 matchbolde ved 9-6 i match-tiebreaken, men de sidste 5 bolde blev vundet af danskerne.

Finalisterne i HD70+ P.T.Wall, Robert Stig, Kasper Rud og Frans Nørby

Finalisterne i Mixed double 65+

Der var desuden et EM-mesterskab i 65+ Mixdouble til Frans Nørby/Reinhilde Adams (GER), og til Melita Jørgensen/Phyllis Brent (ENG) i 70+ samt sølv til både Bent Ingevold/Phyllis i 70+ Mix. Og Viggo Holm/Faccin (Schweiz) i 85+.

Melita Jørgensen/Phyllis Brent(ENG) (th)

Endelig nåede såvel Søren Smedegaard og Niels Emery (med nyt knæ) finalen i Consolation 65 og 70.

Læs her hvad det tyske tennis site:  (https://weidlichstenniswelt.com/tourportal-seniors/vorschauen/41-european-seniors-open-in-seefeld/) skriver om den danske deltagelse:

Bei den Herren 70 imponierten die dänischen Herren. Wie man hören konnte, waren sie rechtzeitig angereist, um sich an die Höhe von Seefeld zu gewöhnen und in der nicht einfach zu spielenden Halle einige Trainingsstunden zu absolvieren. Der ungesetzte Finalist Claus Pedersen besiegte auf seinem Weg ins Finale den Briten Templer (5), den Deutschen Vollstädt (15) und den Tschechen Suchomel (2) und seinen Landsmann Frans Norby (3). Sieger Kasper Rud (12)gewann gegen den Schweizer Mörtl (4), den Schweden Andren (8), den Österreicher Heissl (1) und im Finale gegen Claus Pedersen. Danish Dynamite im Tennis.

Wie beliebt das Turnier in Seefeld bei Spielerinnen und Spielern aus ganz Europa ist, zeigen die Teilnehmerzahlen. Die größte Gruppe kam nicht aus Österreich, sondern mit 151 Teilnehmern aus Deutschland. 67 Meldungen aus Österreich, 40 aus Italien, 16 aus Schweden und 11 (davon 7 bei den Herren 70) aus Dänemark, um nur einige Herkunftsländer zu nennen.