Dansk VM BRONZE og gamle ruiner!

 

For første gang i historien blev der uddelt medaljer til et dansk hold ved VM for veteraner. 65+ blev nr 13 og 80+ nr 9.

      Kasper Rud, P.T. Wall, Jørn Harder, Lennart Erikson, Frans Nørby, Henrik Andren, Claus P., Torsten Hansson

Det danske herre 70+ vandt i sidste kamp den afgørende double mod arvefjenderne fra Sverige. Kasper og Frans vandt over Wall/Erikson med 6-3 i 3. sæt efter at have været bagud med 1-6 1-4. Forinden havde Claus bragt Danmark foran ved at besejre Lennart Erson i 2 sæt men Torsten Hansson udlignede ved at vinde 6-1 7-5 over Frans.

Undervejs var det blevet til komfortable sejre over USA (3-0), Tyrkiet (3-0), Frankrig (3-0!). Desværre blev det til et knebent nederlag til storfavoritterne Spanien. På et tidspunkt så det ud til der var muligheder for dansk sejr. Frans vandt 2. singlen (6-3, 6-0) og Kasper vandt 1. sæt 7-5 og var med til 3-4, 30-0 i 2. sæt mod den “evige” verdensmester Camina Borda, som dog vandt de to næste sæt alligevel. I den afgørende double tabte Kasper og Claus til Camina/Velasco.

Det danske Herre 65+ hold (Peter Holst, Henrik Løchte, Carsten Lange og Finn Strabo sluttede som nr 13 af 24 lande. Vandt over Polen (3-0), Irland (3-0) og tabte 3-0 til Frankrig og spillede derefter ompladserne fra 9-16. Her fortsatte det desværre med nederlag til Sverige (0-3) og Ungarn (0-2)  

Herrer 80+ (Max Bendixen, Peter Jessen, Niels Thiesen, Per Krogh og Svend Lehmann) sluttede turneringen stærkt ved at vinde de sidste 3 kampe til en samlet placering som nr 9 (af 14 lande). I det indledende puljespil tabte holdet til Japan (1-2), Tyskland (3-0) og vandt over Irland (2-1). I playoff kampene blev det til sejr over både Switzerland (3-0) og (Great?) Britain (2-1)

Læs Svend Lehmanns referat fra 80+ holdets VM2018

 

Ved dette VM var USA repræsenteret i 5 af de 9 finaler og vandt 4. For første gang i historien vandt Sverige en guldmedajle. Det var Herre 80+ holdet med Rolf Westman i spidsen.

Link til ITF med alle resultater og fotos mm

 

Danmark deltager med 3 herrehold i dette VM. Første dags kampe gav to sejre og et knebent nederlag. 70+ (seeded 4) fik en hård start – på papiret – men det blev til en overraskende stor sejr over USA på 3-0 (Frans Nørby 64 63 over Geoffrey Moore, Kasper Rud 61 62 over Brent Abel (som vandt det amerikanske mesterskab på hardcourt) og doublen blev vundet 60 60 af Claus og Frans. Tredie hold i gruppen er Tyrkiet.

65+ holdet vandt også 3-0 over Polen og møder i næste kamp Irland.

80+ holdet tabte 1-2 til Japan i 3. sæts match tiebreak. Danmarks pulje består desuden af Tyskland og Irland.

 

VM for veteraner afholdes afholdes 3 forskellige steder i 2018:

WC for Seniors (50-60) i Uhlm, Tyskland, hvor Alan Rasmussen VANDT HD60 med sin engelske makker og blev nr 2 i mixed double.

WC for Superseniors (65-85): Umag, Kroatien 15-29. september 2018

WC for Young Seniors (35-45): Miami, USA