85+ VM referat af Peter Jessen

6. november 2023 19:33 , af Frans Nørby

85+-Supersenior, VM i tennis, Capdepera, Mallorca, Spanien 7/10 – 14/10 2023.

                           Peter Jessen (87+), Viggo Holm (90+), Per Krogh (86+), Niels Thiesen (85+)

Nu var det ”blevet hverdag igen” for 85+-holdet, der under Corona-pandemien i 2021 opnåede at få en sølvmedalje med hjem fra Capdepera, hvor der dengang kun deltog 3 nationer i rækken. Tilsvarende blev det til en bronzemedalje i Florida, USA i 2022 med kun 4 nationer! Men her i 2023 var der nu tilmeldt hele 10 nationer i 85+, og vi to single-spillere var blevet to år ældre end forrige gang på Mallorca! Lørdag d. 7/10 deltog vores gode kaptajn Viggo i ”Captains Meeting”, hvor puljeinddelingerne blev oplyst (3 puljer à 3 h.h.v. 4 nationer) Det viste sig, at vi desværre kom i samme pulje som 1. seedede Tyskland og Great Britain!

Søndag d. 8/10.  DANMARK – TYSKLAND.

2. HS. Viggo tabte 6/2, 6/1 til den godt 1,90 m høje Kurt Stief til trods for mange gode og lige dueller. 1. HS. Peter tabte derefter 6/2, 6/2 til Herbert Althaus (nr. 1. på 85+-verdensranglisten). Herbert nåede ofte flere af Peter’s stopbolde ; normalt hans bedste våben i denne aldersklasse.

HD. Her klarede ”de unge Lyngby-spillere” Per Krogh og Niels Thiesen sig noget bedre, idet de kun tabte 7/5, 6/1 til Werner Schlerct og Werner Marx.     

Altså 3 – 0 til Tyskland

 

Tirsdag d. 10/10. DANMARK – GREAT BRITAIN.

2. HS. Viggo startede dagen med at tabe 6/0, 6/2 til Ian Barnett :

1. HS. Nu var Peter heldigvis nået at vågne helt og vandt sikkert 6/3, 6/3 i en god kamp over Peter Bashir-Jones fra Wales, G.B. HD. Per og Niels startede flot med at vinde 6/4 og nåede i 2. sæt at føre med 5/4 ! Men lige ”på målstregen” vågnede de to briter op til dåd og fuldendte Storbritanniens sejr med 4/6, 7/5, 10/2. Altså 2 – 1 til Storbritannien, hvorfor vi nu blev henvist til at skulle spille mod de andre treere i slutspillet ; altså om pladserne nr. 7 -10.

 

Onsdag d. 11/10. DANMARK – IRLAND.

2. HS. Viggo vandt 6/1, 7/5 over Sean Odwyre, men var i 2. sæt bagud med 3/5. Gudskelov sad Niels Emery som god coach og ledte ham frelst igennem til 7/5. 1.HS.  Peter fulgte op med at vinde 6/1, 6/2 over Roddy Feely. HD. Niels og Per havde heller ikke problemer med sikkert at vinde med 6/2, 6/3. Irerne undskyldte sig bagefter spøgende med, at deres tennisforbunds læge ville have forbudt dem at spille i den ”frygtelige varme” (ca. 26 C* i skyggen, men spillet i solen var sikkert i mere end 30 C*). 3 – 0 til Danmark, hvorfor vi var meget glade for at komme væk fra sidstepladsen.

 

Torsdag d. 12/10. DANMARK -CANADA.

Vi var nu nået frem til at skulle spille om 7. og 8. pladsen mod Canada og blev dermed forvist til anlæggets fjerneste bane langt fra publikum, hvilket nu ikke var så dårligt, idet canadierne viste sig at være nogle ”hårde nødder”. De havde da også i deres indledende pulje spillet næsten lige op mod både USA og Spanien, men som treere måtte de også ned og spille om

bundpladserne og endte altså på 7. pladsen ved at slå os således: 2. HS. Viggo tabte 6/0, 6/2 til Raynald d’Aoust. 1. HS. Peter ville jo så ikke overgå sin kaptajn og tabte ligeledes 6/0, 6/2 til Gaston Blais. HD. Heldigvis satte Niels og Per nu straks ”et plaster på såret” ved at vinde 1. sæt med 6/2, men i begyndelsen af 2. sæt gled Per på sidelinien og fik en fibersprængning, men prøvede tappert at spille videre. Ved 0/3 trak han sig dog klogelig fra kampen, idet den jo var uden betydning! Altså 3 – 0 til Canada, hvorfor vi i år måtte nøjes med en 8. plads!

 

I år syntes vort aldrende hold med det mangeårige tilnavn ”de gamle ruiner” ikke at Capdepera- provinsen bød på seværdige ruiner, der absolut burde besøges! Holdet hyggede sig i stedet med en frokost på en god italiener restaurant i Ratjada, hvor vi også over et par glas opnåede at kunne glæde os over vores 8. plads, idet den jo numerisk var næstbedst af de 5 deltagende

danske hold.                                                                           

                                                                      *******

Vi havde heldigvis et dejligt og godt kammeratskab på holdet, der takker DTV for udtagelsen; en særlig tak til Lars Gylstorff for den gode hjælp med i flere omgange at blive tilmeldt igennem ITF.  Tak også for ”lommepenge-tilskuddet” på 500 kr

PJ + PK.

P.S. Viggo deltog i lighed med flere af de andre danske spillere i ugen efter holdkampene også i ”De individuelle Mesterskaber”. Han opnåede således i 90+ rækken - hvor han nu hørte til de ”purunge” - at vinde både en sølv- og en bronzemedalje ! !

 Viggo fører i HS-semifinalen 6/2, 4/2 mod sin double-makker amerikaneren Chuck Nelson, der dog formår at vinde 2/6, 7/5 + tbrk.), fordi Viggo begynder at spille for forsigtigt.! Men dog en bronzemedalje til Viggo. I HD får de to kombattanter på samme side af nettet en fin sølvmedalje.

referat: Peter Jessen